Info-Oltenia 2006          

   Organizare    Regulament     Program     Contact     Participanti     Enunturi si rezultate     Sponsori  

REGULAMENT  DE  DESFASURARE

       Info-Oltenia este o competitie anuala, interjudeteana, in cadrul careia concureaza elevi din clasele IX-XII. La competitie participa judetele Olteniei: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea.

       Concursul se desfasoara in doua zile si consta din doua probe practice. In prima zi se desfasuara concursul individual pe clase; In a doua zi se desfasuara concursul pe echipe. Echipajele sunt alcatuite din 2 elevi, grupat astfel: clasele IX-X si clasele XI-XII.

       Durata fiecareia dintre cele doua probe de concurs este anuntata in prealabil si este de regula de 3 ore. O proba de concurs consta din rezolvarea a 2 probleme de natura algoritmica cu ajutorul calculatorului. Rezolvarea unei probleme presupune elaborarea unui program eficient din punct de vedere computational.

       Limbajele de programare admise sunt Pascal, C si C++.

       Comisia tehnica va pune la dispozitia concurentilor mediile de programare: Borland Pascal 7.0 - mediu de programare pentru limbajul Pascal, Borland C 3.1 -mediu de programare pentru limbajul C/C++.

       Sistemul de operare va fi Windows 2000/Windows XP.

       1. Concurentii vor fi prezenti in salile de concurs la orele anuntate de comisie. Nici un concurent nu va fi acceptat in sala de concurs dupa distribuirea subiectelor.

       2. Fiecare concurent va avea un identificator numeric (ID) care va fi comunicat prin intermediul tabelului din sala de concurs. Primele cifre ale identificatorului coincid cu clasa concurentului (9, 10, 11 sau 12)

       3. Fiecare concurent va primi subiectele in forma listata si foi pentru ciorne.

       4. Timp de 30 de minute dupa primirea subiectelor concurentii pot formula intrebari referitoare la enunturile problemelor. Intrebarile se formuleaza in scris, pe foaia cu intrebari fiind precizate numele problemei, ID-ul concurentului si sala in care acesta lucreaza. Intrebarile trebuie formulate astfel incat raspunsul sa poata fi DA sau NU. In cazul in care intrebarea este ambigua, isi gaseste raspunsul in enuntul problemei sau solicita informatii despre modalitatea de rezolvare a problemei, raspunsul va fi FARA COMENTARII. Concurentii vor accepta raspunsuri semnate numai de unul dintre membrii comisiei.

       In timpul probelor de concurs, concurentii:

       – nu vor avea asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de comunicatie;
       – nu vor utiliza dischete/CD-uri proprii;
       – nu vor utiliza alte surse de documentare decat, eventual, HELP-ul mediului folosit;
       – nu vor incerca sa interfereze in nici un mod cu activitatile altui concurent;
       – nu vor deteriora mediile de lucru;
       – nu vor incerca sa interfereze cu sistemul de evaluare.

       In programele concurentilor nu sunt permise urmatoarele:

       – schimbarea drepturilor de acces la fisiere;
       – atacul asupra securitatii sistemului sau evaluatorului;
       – accesarea informatiilor despre sistemul de fisiere;
       - executarea unor alte programe.

       Orice incercare de frauda sau de a sabota desfasurarea corecta a concursului sesizata va fi urmata imediat de eliminarea elevului respectiv din concurs.

       1. Salvarea solutiilor concurentului va fi realizata de membrii comisiei tehnice, in prezenta concurentului.

       2. La salvare, concurentul va completa un borderou in care pentru fiecare sursa salvata va preciza lungimea acesteia exprimata in bytes.

       3. Fiecare concurent va salva sursele proprii intr-un director avand drept nume ID-ul sau. In acest director se va gasi cate o singura sursa pentru fiecare problema rezolvata. Prin urmare, numarul fisierelor din acest director este mai mic sau egal cu numarul de probleme din proba de concurs. Atat numele fisierelor cat si extensiile acestora se vor scrie cu litere mici, asa cum se precizeaza in enuntul fiecarei probleme.

       4. Salvarea solutiilor concurentilor se va realiza, pentru siguranta, pe cel putin doua dischete.

       1. Pentru sursele care se compileaza cu compilatoare Borland se utilizeaza optiunile standard ale sistemului. Concurentii pot insera in surse si alte optiunile de compilare, daca doresc.

       2. Tipul calculatorului utilizat pentru evaluare si pentru care este stabilit timpul maxim de executie din enunt va fi anuntat in prealabil tuturor concurentilor.

       Dupa evaluarea solutiilor concurentilor de la fiecare proba de concurs se va afisa un clasament pentru proba respectiva. De asemenea fiecare concurent va primi un borderou individual de evaluare, in care pentru fiecare test utilizat la evaluare va fi precizat punctajul obtinut de solutia concurentului, precum si un scurt mesaj explicativ referitor la comportamentul programului concurentului pe testul respectiv.

       Dupa evaluare, concurentii vor putea reveni in salile de concurs si isi vor putea testa solutiile proprii pe datele de test utilizate la evaluare. Comisia va pune la dispozitia concurentilor datele de intrare utilizate, precum si date de iesire corecte pentru acestea. De asemenea comisia va afisa o descriere a solutiilor problemelor ce au constituit proba de concurs.

       Daca in urma testarii solutiilor proprii pe datele de test furnizate de comisie un concurent constata ca apar diferente fata de comportamentul specificat in borderoul individual de evaluare, acesta poate depune la secretariatul comisiei o contestatie scrisa.

       In contestatie concurentul va preciza ID-ul propriu, problema pentru care contesta evaluarea si motivele pentru care o contesta.

       Dupa terminarea probei de concurs, nu se admit nici un fel de modificari ale surselor concurentilor.

       Profesorii insotitori raspund pe toata durata desfasurarii concursului de respectarea de catre elevi a normelor de prevenire a accidentelor, si a oricaror situatii care ar putea pune in pericol integritatea corporala, sanatatea sau viata acestora. Se vor respecta regulile de circulatie si normele de prevenire a incendiilor.

       Elevii vor pastra ordinea si curatenia in spatiile pe care le utilizeaza in comun, in cantine si in toate locurile pe care le vor vizita. Cei vinovati de deteriorarea obiectelor sau bunurilor puse la dispozitie vor suporta costurile necesare reparatiilor. Daca elevul nu poate suporta aceste cheltuieli, raspunderea revine delegatiei judetului respectiv.

       Elevii au obligatia sa foloseasca in mod corespunzator bunurile din camera, instalatiile sanitare sau electrice, precum si alte bunuri puse la dispozitie.

       Accesul in incinta liceului si a caminului se face pe baza legitimatiei de concurs.

       Orice abatere de la reglementarile de mai sus va fi sanctionata cu excluderea elevului din concurs si cu penalizarea delegatiei.


   Organizare    Regulament     Program     Contact     Participanti     Enunturi si rezultate     Sponsori  
 Sus